Publisert

Visste du at vann er bra for deg?

Såklart såklart. For de fleste av oss er vann lett tilgjengelig. Åpne kranen og voila!
Men mens vi bruker hundre- eller kanskje tusenvis av kroner på dyre piller og kosttilskudd, er det kanskje lett å se forbi en av de beste naturlige måter å holde vår helse vedlike.
Vann har noen overraskende gode fordeler – foruten det faktum at det holder deg hydrert. Hørt dette før? Innledningen kanskje, men gjerne les videre..

Kroppen bruker vann til å smøre leddene. Våre ledd har noe som kalles leddvæske, som har som funksjon til å ernære brusk, redusere friksjon og fungere som en støtdemper.
Og fordi vann er motstandsdyktig mot kompresjon, beholder våre organer sin form: fordi det er væske i dem.

Celler trenger vann for å fungere skikkelig. Sukker, salt, fett, aminosyrer, vitaminer og mineraler er alle ting som kroppen vår trenger, og det kommer til cellen ved å haike en tur sammen med vann.
Vann fjerner også avfall og giftstoffer fra cellene.

Så mye som 75% av hjernens celler består av vann og i henhold til forskning fører dehydrering til nedsatt hjernefunksjon.
Ikke noe bra altså, og jeg håper du har drukket nok slik at det går inn og at du husker det.
Det er også interessant å merke seg at de elektro-kjemiske reaksjoner (som gjør at nervene sender og mottar signaler) krever vann.

Videre må du ikke glemme at vann er nødvendig for at stoffskifte fungerer ordentlig.

Det beste av alt: vann har null kalorier. Det er riktig … null, zip, null, nada!
Det er gode nyheter og desto mer grunn til å drikke tomt, spesielt hvis du er på slanking.

Logikken sier også at kaldt vann hjelper med å forbrenne kalorier. Ikke unaturlig, fordi det skal tilføres ganske mye energi for at den halve literen på 7°C har fått samme kroppstemperatur.
Så hvis du ikke allerede drikker nok, da er det på tide å begynne å drikke nå. Vann altså.