Publisert

Konsentrasjon

Det å drikke nok vann er noe av det viktigste du kan gjøre for å opprettholde en god helse og generelle velhetsfølelse. Et tilstrekkelig daglig vanninntak har en lang rekke positive effekter, som forbedret konsentrasjonsevne, hjelper til å fjerne avfallsstoffer fra kroppen, gir penere hud, reduserer problemer med forstoppelse og mye mye mer.

Det er ikke alltid enkelt å drikke nok vann i en travel hverdag. Ofte drikker vi store mengder te eller kaffe, som på tross av at det består av mesteparten vann, faktisk har motsatt effekt, da koffeinen ser ut til å virke vanndrivende. Resultatet er at mange går rundt og lider av en kronisk form for mild dehydrering. Aller helst bør man drikke 6-8 glass med rent, friskt vann per dag, for å oppnå et tilstrekkelig vanninntak.

Så hvordan sørger vi for å drikke nok i løpet av dagen? Det er ingen enkel løsning på dette, men all erfaring tilsier at tilgjengelighet er en kritisk faktor. Har du kalt vann enkelt tilgjengelig på jobben, i en vanndispenser, blir det mye enklere å drikke nok. Paradoksalt nok er kaffe ofte tilgjengelig hele tiden på mange arbeidsplasser, mens kalt, friskt vann er langt vanskeligere å få tak i. Er eneste vannkilde kranen på kjøkkenet eller doen, og du må la denne renne i noen minutter før vannet blir kaldt, blir vann i de fleste tilfeller nedprioritert til fordel for kaffe og te.